Андрій Пітуля: Усі думки про чемпіонат! Час Кубка УЄФА ще підійде
26 вересня 2016
переглядiв 709

1439793512Голкіпер "Енергії" Андрій Пітуля вже відновився після травми, працює в загальній групі в повну силу і поділився з очікуваннями щодо найближчих поєдинків команди.

- Дискомфорт пов'язаний з травмою минув?

- Вже тиждень займаюся в загальній групі. Тому, начебто, минулося. Це дуже добре, адже попереду важливі поєдинки і хочеться бути в відмінній формі аби за потреби допомогти команді.

- Як зараз виглядають тренування?

- Вже повернулися з Колумбії з чемпіонату світу брати Грицини і головний тренер Валерій Легчанов, тож робота закипіла з новими емоціями. Завтра проведемо спаринг в Івано-Франківську з тамтешнім "Епіцентром К10". Команда суперників міцненька, неодноразові переможці чемпіонату області, учасники минулорічного чемпіонату серед команд Першої ліги. Буде цікаво!

- Якщо пригадати, то вперше після травми ти став на ворота ще в фінальному поєдинку "Кубка Львівщини-2016" з "Ураганом". Тоді з Володимиром Кардашем ви добре спрацювали під час серії пенальті... 

- Ми одразу домовилися, що я стану на перше пенальті. Якщо відіб'ю - то залишуся. І так сталося, що перед вирішальним ударом саме Володя забив з позначки, ми переглянулися і вирішили, що краще стану я. Отак обидвоє спрацювали "на відчуттях".

Але загалом команда молодці. Турнір складався непросто для нас, але ми згуртувалися і зуміли відстояти звання минулорічних переможців.

- Попереду Основний раунд Кубка УЄФА. Мандраж вже відчувається?

- Для мене це дебютний такий турнір, тому звісно емоції словами передати важко. Але не варто забувати, що попереду ще матч чемпіонату. А там нам потрібно виправляти дещо невдалий старт. Тому зараз усі думки про поєдинок з "Юні Ламан", а час Кубка УЄФА ще прийде. Зараз інколи дивлюся нарізки гри суперників в інтернеті. Але це так більше з цікавості. А ближче до турніру тренер нам розкладе "по поличках" гру суперників.