«Енергія» стала срібним призером Чемпіонату України (ВІДЕО)
29 травня 2017
переглядiв 1617

Львівська “Енергія” у четвертому матчі фінальної серії Екстра-ліги попри суттєву ігрову перевагу поступилась херсонському “Продексіму” з рахунком 1:2. Таким чином енергетики стали срібними призерами чемпіонату.

У звітному поєдинку “Енергії” була потрібна лише перемога, аби продовжити боротьбу за перше місце. Тож зі стартових секунд львів'яни почали шукати щастя біля воріт суперника.

Але фортуна цього ігрового дня, як і попереднього, відвернулась від енергетиків. Небезпека постійно виникала біля воріт “Продексіму”, але голкіпер херсонців Ципун піймав кураж і “тягнув” практично все. А в окремих епізодах бракувало лічених сантиметрів, аби м'яч таки перетнув лінію воріт гостей.

“Продексім” суттєво менше турбував Кардаша.Однак два своїх моменти біля воріт “Енергії” мельники реалізували на 19 хвилині: спершу відзначився Бессалов, а згодом — Кісельов.

Попри це енергетики атаки не зупиняли і до кінця першої половини зустрічі, і з початком другого тайму.

Однак історія повторювалась: потужний натиск на ворота суперників, регулярно виникали гольові моменти біля воріт “Продексіму”, але рахунок на табло не змінювався.

Далі енергетики розпочали атакувати з п'ятим польовим. І на 32 хвилині львів'янам вдалось “розпечатати” ворота “Продексіму” та відновити інтригу в матчі — відзначився Віталій Танський.

Залишилось ще вісім хвилин на порятунок поєдинку. Більшість цього часу гравці “Енергії” провели на половині майданчика гостей. Але зрівняти рахунок енергетикам так і не вдалось.

Тож в підсумку визначились всі команди-призери Чемпіонату України: “золото” у “Продексіму”, “срібло” в “Енергії”, а “бронза” — в харківського “Локомотива”.

29 травня. Екстра-ліга. Фінал. Четвертий матч. Львів. Палац спорту “Галичина”

«Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон) – 1:2 (0:2)

Рахунок в серії: 1:3

Голи: Танський (32) – Бессалов (19), Кісельов (19)

«Енергія»: Кардаш - Струк, Федюк (к), Радевич, Кузь, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Кордоба, Танський, Багряк - Пітуля, Войтович, Легендзевич, Гасюк.

«Продексім»:  Ципун - Бербенцев (к), Калуков, Скорий, Фетько, Кісельов, Бессалов, А.Чуднов, Ланко, Волянюк, В. Чуднов - Холоша.

Попередження: Струк (10), Мих. Грицина (24) – Ланко (26), Скорий (26), Волянюк (40)

Вилучення: Мих. Грицина (40 – повторне попередження)

Арбітри: Г. Гора (Київ), П. Кравцов (Рівне), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист:  І. Якимишин (Львів)
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ)

Прес-служба СК “Енергія”

Фото Євгена Кравса