Віталій Радевич: Хочу потрапити в збірну України
26 липня 2017
переглядiв 681

З кращим молодим гравцем Екстра-ліги 2016/2017 енергетиком Віталієм Радевичем поспілкувались журналісти "Галичини спортивної" про підсумки чемпіонату та плани на майбутнє.   

- Де і як провели відпустку? Чи вдалось відпочити?

- Відпочив добре. Нікуди не їздив, знаходився у Львові. Здавав сесію, тому не вдалось кудись поїхати. Трошки самостійно тренувався. Але набрався сил і готовий до нового сезону. Вже трохи скучив за футзалом.

- Визнання Вас кращим молодим гравцем чемпіонату стало сюрпризом?

- Всі хочуть стати кращими. Насправді я не очікував цієї нагороди. Сидів ввечері, переглядав новини в Інтернеті, де натрапив на статтю про себе. Був приємно здивований. 

- Кого Ви б виділили з молодих гравців чемпіонату?

- Всі, хто викликався у молодіжну збірну України це талановиті хлопці, які мають великі перспективи.

- Як оцінюєте для себе попередній сезон?

- Якщо оцінювати тільки по особистих показниках то добре. Хотілось стати кращим молодим гравцем і я цього досягнув. На жаль в команди сезон був нестабільний і ми фінішували тільки другими. Але нічого, будемо тренуватись і рухатись тільки вперед.

- Чого не вистачило команді щоб стати чемпіоном, особливо в домашніх матчах?

- Можливо трохи фарту. Ми не змогли використати свої моменти, яких створили достатньо.

- Який поєдинок найбільше запам’ятався?

- Найбільше запам’ятались матчі плей-офф, які були дуже напруженими. Окремо напевно виділю другий матч проти «Продексіма» в Херсоні, який ми вигравали 2:1 і буквально за п’ять хвилин випустили перемогу.

- З відходом братів Грицин і Кордоби готові стати лідером команди?

- Я буду старатись. Головне для мене приносити користь команді і щоб вона перемагала. А лідер я чи ні для мене це не так важливо.

- Не так давно були дискусії про формат чемпіонату. Який варіант підходить Вам?

‑ Там є люди, що краще знають яким має бути формат проведення чемпіонату. Мене влаштовує той, що був минулого сезону. Для мене головне побільше грати, а в якому форматі не має значення.

- Перед собою на наступний сезон ставите якісь особисті завдання?

- Важко загадувати наперед. Зараз головне пройти підготовку. А по ходу сезону буду дивитись на що можу розраховувати. Звісно, що хочеться потрапити в збірну України. Але на все свій час.

- Вже є перші трансфери, зрозуміло що «Локомотив» не гратиме в наступному сезоні. Як думаєте хто буде фаворитом чемпіонату?

- У нас є п’ять-шість команд одного рівня які будуть боротись за перемогу. Проте минулого сезону «ХІТ» був абсолютним лідером чемпіонату, виграв більшість матчів, а в плей-офф їм не вистачило сил. Напевно головним фаворитом буде «Продексім».

- Чи слідкуєте за іншими футзальними чемпіонатами?

- Так. Особливо за іспанським, а саме за «Мовістаром» і «Барселоною». За іншими не дуже слідкую.

- Хотіли б спробувати свої сили в Європі?

- Звичайно. Напевно мрія кожного футзаліста попробувати себе в Іспанії чи Португалії.

- У якій команді?

-  «Мовістар Інтер», «Барселона» або «Ель Посо».

- Маєте кумира у футзалі?

‑ Так. Це Рікардіньо.

- Чому обрали футзал, а не великий футбол?

- Так вийшло. Я пробував себе у футболі, але зрозумів, що футзал це моє. З малих років більше уваги приділяв йому, а потім вирішив, що треба робити кар’єру у футзалі. Як бачите не прогадав. 

За матеріалами «Галичини спортивної»