"Енергія" перемогла покровський "Титан" у непростому поєдинку на виїзді — 4:2 (ВІДЕО)
04 листопада 2018
переглядiв 838

Львівська “Енергія” перемогла в гостях покровський “Титан” з рахунком 4:2 в рамках шостого туру Екстра-ліги.

Матч розпочався доволі рівно. Суперники обінялись кількома непоганими моментами, серед яких можна відзначити потужний постріл Тараса Кузя поруч зі стійкою, а також сейв Назара Войтовича після удару Микити Шпигаря.

На 11 хвилині господарі помилились, віддавши другу передачу на голкіпера, і арбітр призначив вільний удар на користь “зелено-білих”. Наставник львів'ян Валерій Легчанов одразу взяв тайм-аут, щоби дати необхідні настанови своїм гравцям.

В результаті енергетики розіграли стандарт красиво і ефективно: Степан Струк віддав передачу направо на Сергія Коваля, який перевів м'яч на протилежний фланг, а завершив атаку влучним ударом Тарас Кузь — 1:0.

Одразу ж “зелено-білі” могли збільшити свою перевагу. Віталій Радевич пробив з ходу після передачі Сергія Коваля, але господарів врятувала стійка воріт.

Згодом каркас воріт вже виручив львів'ян після удару Богдана Свірідова, який підправив Анатолій Мілінький.

Загалом після першого м'яча у поєдинку команди заграли активніше, і в обох голкіперів — Назара Войтовича та Андрія Мельника — було достатньо роботи.

На 14 хвилині господарям вдалося зрівняти рахунок: сильно і точно пробив здалеку Владислав Ященко — 1:1.

Нічийний рахунок протримався до 19 хвилини. Передувала другому м'ячу енергетиків контратака, яку завершував Тарас Кузь — Андрій Мельник парирував цей удар. Одразу ж з кутового Віталій Радевич віддав передачу на Віталія Ковальчука, який відпасував у штрафний майданчик, де Тарас Кузь переправив м'яч у ворота — 2:1.

За такої переваги енергетиків команди пішли на перерву. А на початку другого тайму, а саме на 22 хвилині, “Титан” знову вирівняв ситуацію. Відзначився Анатолій Мілінький з передачі Богдана Свірідова — 2:2.

Натомість енергетики продовжили шукати шляхів до воріт суперників і на 25 хвилині втретє вийшли вперед. Віталій Радевич отримав передачу від Олега Легендзевича на лінії штрафного майданчика і в дуелі сам на сам переграв голкіпера “Титану” — 3:2.

Далі вболівальникам теж не довелось нудьгувати. Команди регулярно створювали небезпечні моменти і включали високі швидкості.

У “Енергії” на вістрі атаки були Віталій Радевич, Тарас Кузь, Ярослав Писько, Олег Гасюк, Сергій Коваль, Олег Легендзевич; у “Титану” — Анатолій Мілінький, Максим Бессалов, Микита Шпигар, Богдан Свірідов. Але стражі воріт обох команд діяли надійно, а в одному з епізодів м'яч влучив у стійку воріт енергетиків.

За чотири хвилини до завершення матчу наставник “Титану” Олег Зозуля розпочав випускати п'ятим польовим Анатолія Мілінького, однак енергетики впевнено захищались.

А за кілька секунд до фінальної сирени капітан "Енергії" Степан Струк перехопив м'яч у середині поля і відправив його у порожні ворота, встановивши підсумковий рахунок у матчі — 4:2.

Таким чином "зелено-білі" здобули важливі три очки і піднялись на п'яте місце у турнірній таблиці Екстра-ліги. 

4 листопада 2018 року. Екстра-ліга. 6 тур. Покровське. СК “Юність”

“Титан” (Покровське) - “Енергія” (Львів) — 2:4 (1:2)

Голи: Ященко (16), Мілінький (22) — Кузь (11, 19), Радевич (25), Струк (40).

“Титан”: Мельник — Мілінький, Шеховцов, Свірідов, Кожем'яка, Калуков, Бессалов, Ященко, Шпигар —Тимощук, Лінник.

“Енергія”: Войтович — Коваль, Радевич, Легендзевич, Ковальчук, Струк, Кузь, Писько, Гасюк, Ременець — Пітуля, Квасній.

Попередження: Кожем'яка (18) — Радевич (27).

Арбітри: Л. Жиронкін, Д. Каркаєв (обидва – Київ), І. Дудінов (Дніпро).
Хронометрист: С. Степаненко (Покровське).
Спостерігач арбітражу: С. Стрілецький (Суми).

Прес-служба ФК “Енергія”