Євро-2019: Юнацька збірна України поступилася Іспанії
09 вересня 2019
переглядiв 278

Підопічні Віталія Одегова зазнали поразки у своєму другому матчі на юнацькому Євро-2019.

Свій турнірний шлях наша команда продовжила поєдинком проти одного з головних фаворитів турніру – збірної Іспанії. На жаль, у цій зустрічі українцям через травму не зумів допомогти капітан – Владислав Завертаний, тож, його у стартовий четвірці замінив Нагорний. Окрім того, місце у воротах замість Гуйвана посів Козлов.

З перших хвилин команда Альберта Канільяса взяла ініціативу до своїх рук. На 2-ій хвилині Повілл та Антоніо Перес могли вражати ворота Козлова, але Євгеній впорався з загрозами.

Втім, якихось 60 секунд нашим суперникам вистачило, аби відкрити рахунок. Чудовий розрізний пас від того-таки Антоніо Переса точно замкнув вже згаданий Повілл.

Іспанці продовжували створювати багато моментів. Однак, якщо з пострілом Серона знову впорався наш кіпер, то після удару від Повеа м'яч пролетів повз ворота.

Натомість, на 16-ій хвилині «жовто-сині» зуміли відповісти результативним ударом. Сенюк заробив штрафний, а Негела потужним ударом переграв Антоніо Наварро. Після цього українцям вдалося відчути себе впевненіше. Після однієї з атак міг забивати сам Сенюк, але Петро не зумів замкнути дальню стійку після пасу Кваснія.

Злий жарт з нашою командою зіграв перебір командних фолів. Порушення правил від Волкова за 35 секунд до свистка на перерву стало шостим для підопічних Віталія Одегова, і Антоніо Перес не залишив шансів Козлову точним ударом з дабл-пенальті.

Невдало почався для українців і другий тайм. Волков не встиг за Давідом Пеньєю, який з кількох метрів відправив третій м'яч у сітку воріт Козлова. А на 25-ій хвилині помилився вже сам Євгеній. Після флангового проходу Моліна пробив з гострого кута, заставши зненацька нашого кіпера.

На 28-ій хвилині «жовто-сині» отримали шанс, аби трохи скоротити різницю у рахунку. Після розіграшу кутового пробивав Сенюк, але іспанців врятувала стійка.

Вп'яте іспанці забили після невдалих дій Масевича. Мар'ян залишив без опіки суперника після передачі з кута майданчику, чим зумів скористатися Адріан, переправивши м'яч у ворота Козлова.

Останню 6-хвилинку можна назвати бенефісом Пеньї. Спочатку іспанець поцілив у стійку. Однак, на 39-ій хвилині спочатку після його прострілу м'яч у власні ворота зрізав Волков, а потім Давід відзначився самотужки, встановивши на табло підсумковий рахунок – 1:7. Ця звитяга стала для команди Альберта Канільяса перепусткою для 1/2 фіналу.

Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 1:7 (1:2)

Голи: Негела (16), Волков (39, автогол) – Повілл (3), Антоніо Перес (20 – з дабл-пенальті), Давід Пенья (22, 39), Крістіан Моліна (25), Адріан (31)

Попередження: Волков (17) – Начо Торрес (35)

Україна (U-19): Козлов – Нагорний, Бланк (к), Волков, Бєлан, Масевич, Меденець, Негела, Сенюк, Квасній, Тимців, Сорокін, Гуйван

Іспанія (U-19): Антоніо Наварро – Повілл, Серон, Антоніо Перес, Адріан, Ніколас, Нестор, Начо Торрес (к), Давід Пенья, Рікардо Майор, Горділльо, Крістіан Повеа, Крістіан Моліна, Альваро Ресіо

Додамо, що юнацька збірна Хорватії закінчила протистояння з нідерландцями впевненою перемогою – 6:0. Тож, тепер для виходу з групи нашій команді потрібна лише перемога у поєдинку з цим суперником. Зустріч відбудеться 11 вересня. Початок о 15:00.

За матеріалами прес-служби Асоціації футзалу України