Україна мінімально здолала Угорщину
17 вересня 2013
переглядiв 501

Національна збірна Україна з футзалу з рахунком 2:1 здолала збірну Угорщини у першому матчі плей-офф у Харкові. Усе у нашій парі визначиться в Угорщині 24 серпня, коли команди зіграють у матчі-відповіді.

Перший стиковий матч відбіркового турніру чемпіонату Старого Світу викликав непідробний інтерес любителів українського міні – футболу, а відтак на брак підтримки футболісти і тренери скаржитися не мають жодного морального права . Україна виграла, але далеко не з тим рахунком, щоб Угорщина перестала мріяти про попадання в Антверпен в якості фіналіста ЄВРО -2014.

З перших хвилин судді показали , що грати жорстко дозволяють , а от грубість будуть припиняти на корені ( в українській лізі, на жаль, це не завжди так). Угорська команда в дебюті окопної війни не вела, але під натиском української збірної була змушена грати від оборони. Поки це було тільки внутрішнє відчуття, але господарям відносно швидко вдалося відкрити рахунок. Після розіграшу кутового пройшла передача Федорченка на Сімку , який опинився без опіки на дальній штанзі. Промахнутися гравцеві "Урагану" було, напевно, складніше , ніж пробити точно по незахищеній цілі з півтора метри - 1:0.

Мадяри після стартової невдачі зовсім не посипалися, а як і раніше шукали свій шанс. Наприклад , на 4-й хвилині небезпечно бив Рабл, але Іваняк не схибив. Через хвилину нашого воротаря підстрахувала штанга, а не пощастило в цьому епізоді Лоді . Одним словом , «жовто -сині » не могли комбінувати спокійно і володіти ігровою ініціативою без нервів. Втім, статус поєдинку припускав саме таку гру хвилями.

У середині першого тайму наставник гостей провів летючку на швидку руку. Характер боротьби не змінився, але незабаром угорці відігралися. Спочатку Олександр Сорокін мав можливість забити, але пробив вище цілі, а в контратаці наші захисники не впоралася з опікою Давида, який проштовхнув м'яч у дальній нижній кут - 1:1. Після цього Україна постаралася повернути матеріальну перевагу, провела кілька атак з обов'язковим ударом, міг забити Білоцерківець, але Балаж у стрибку відбив непростий м'яч. За майже п'ять хвилин до перерви в пасиві Угорщині вже було п'ять командних фолів, а це був непоганий шанс. Однак шостий фол ще слід було заробити, а українська команда продовжувала катати м'яч у позиційному нападі , і ніхто не йшов на ризик і загострення .

Кінцівка першого тайму все ж залишилася за « жовтими », але забити не судилося. Коли Олександр Бондар бив після розіграшу вільного з лінії воротарського , голкіпер самовіддано кинувся на амбразуру. У наступній атаці Балаж «зачохлив» і удар Білоцерківця . Гості в якості стримуючого фактора на останній хвилині навіть використовували вихід п'ятого польового і свого домоглися . На перерву конкуренти пішли при паритетному рахунку .

Якщо на початку першого тайму краще виглядали господарі, то в дебюті другої половини вже гості неприємно здивували націленістю на ворота . Іваняк довелося крутитися, як білка в колесі. Дуже хотілося, щоб українці додали і повернули гру в колишнє русло . На 25-й хвилині після розіграшу штрафного і діагонального удару Журби м'яч влучив у дальню стійку. Момент обнадіяв, але рідній збірній явно не вистачало агресії, що навивало виключно песимістичні думки .

Противник добре перекривав зони, а за кількістю ударів відрізками навіть перевершували більш рейтингового суперника. У головні герої поступово вибилися Балаж і Іваняк . Угорський воротар іноді працював чарівником, адже інакше його бездоганну гру на стрічці і не поясниш .

Та й з везінням були « неполадки» . Після удару Кисельова на 33-й хвилині м'яч точно летів у площину воріт, але кіпер у падінні дістав м'яч, і той пішов на черговий кутовий після торкання об штангу. З полегшенням публіка зітхнула лише на 34 -й хвилині, коли Сімка оформив на свій особовий рахунок гольовий дубль. Після поздовжньої передачі Кисельова прикарпатський « дракон», який став третім бомбардиром минулого національного чемпіонату, не став розвертатися, а підправив траєкторію руху м'яча - 2:1. Гості від своєї генеральної лінії не відійшли і на цей раз, а Дрот ледь не засмутив Іваняка і всіх нас на 36 -й хвилині. Благо наш голкіпер встиг зреагувати на удар ногою.

На 37-ій хвилині після тайм- ауту мадяри пішли рятувати гру в п'ять польових . «Рятувати» - це занадто голосно сказано. Видно, що поразка з відставанням в один м'яч Угорщину напередодні матчу-відповіді цілком влаштовувала. Правда, на останній хвилині гри гості знову опинилися на стрічці, і знову шостий командний фол так і не заробили. На жаль , домогтися потрібного переваги в рідних стінах харківського палацу спорту України не зуміла. Через тиждень доведеться запастися серцевими краплями.

Україна - Угорщина - 2:1 (1:1)

Голи: Андрій Сімка, 2, 34 - Ріхард Давид, 12

Україна: Євген Іваняк, Олександр Бондар, Олександр Сорокін, Андрій Сімка, Богдан Свірідов, Віталій Кісельов, Володимир Разуванов, Дмитро Сорокін, Дмитро Федорченко, Євген Валенко, Євген Сірий, Микола Білоцерківець, Сергій Журба

Угорщина: Золтан Балаж, Акош Харніш, Габор Кун, Жолт Дюрчані, Золтан Дрот, Крістоф Андорка, Норберт Ловаш, Петер Шабо, Ріхард Давид, Томаш Лоді, Шаболч Шегхі, Янош Рабл, Янош Тренчені

Попередження: Євген Сірий, 38. - Ріхард Давид, 31. Янош Рабл, 19.

Арбітри: Даніель Яношевич, Саша Томич (обидва - Хорватія)

Удари (в ствір): 27 (19) - 15 (6)

Джерело: Sport.ua