Нічия, що вивела в плей-офф (ВІДЕО)
08 квітня 2014
переглядiв 885

Домашня нічия з луганською ЛТК у 26-ому турі Екстра-ліги гарантувала «Енергії» участь у плей-офф.

 Матч проти ЛТК для команди Олександра Косенка мав особливе значення. Аби закрити усі питання з виходом до плей-офф в останньому домашньому матчі регулярного чемпіонату львів’янам необхідно не програти: нічия та перемога «зелено-білих» автоматично робили «Енергію» стовідсотковим учасником плей-офф. Хоч і з своїм завданням «енергетики» справилися, однак гра команди у другому таймі залишила більше запитань, аніж відповідей.

 Для ЛТК матч мав у Львові жодного турнірного значення не мав. Команда Романа Ковальчика у цьому сезоні уже за ніщо не бореться, а відтак тренерський штаб команди через ігри з серйозними суперниками будує команду на майбутнє.

 На останній матч сезону між «Енергією» та ЛТК головні тренери обох команд не змогли розраховувати на всіх основних своїх бійців: в «Енергії» захворіли Тарас Кузь і Дмитро Бондар, а у складі ЛТК участі у матчі не брали капітан Максим Бессалов та Микита Лазикін.

Перші десять хвилин матчу у Львові були справжнім святом для вболівальників. Обидві команди перш за все думали не за те як не пропустити гол, а за те як першим відкрити рахунок. У дебюті матчу стовідсоткові моменти для взяття воріт мали Легчанов та Кожемяка. Обоє хоч і пробили у ствір, однак перегравати ворортів суперника не змогли.

Загалом, у першій половині першого тайму майже кожна атака «Енергії» та ЛТК завершувалася ударом по воротах. Перший гол у матчі відбувся на 6-ій хвилині зустрічі. Струк зробив класного передачу на Легчанова, а капітан «Енергії» з гострого кута фактично розстріляв володіння Петра Ільківа.

Перевага «Енергії» у рахунку тривала лише дві хвилини. Простріл Литвинова з правого флангу знайшов свого адресата. Максим Мануйленко з метра переправив м’яч у ворота.

При рахунку 1:1 чудовий шанс вивести «Енергію» вперед втратив Михайло Грицина. Після виходу гравця «Енергії» сам на сам з Ільківим м’яч влучив у стійку. Гравці ЛТК відповіли більш, ніж достойно. Вершинін після розіграшу штрафного віддав передачу під удар Пічкурову, постріл якого на себе прийняв Кардаш.

Тільки-но команди пересікли екватор першого тайму господарям вдруге у матчі вдалося повести у рахунку. Максим Павленко після подачі кутового потужно пробив під поперечину.

При рахунку 2:1 на користь «Енергії» команди дещо збавили обороти. Небезпечні моменти біля воріт обох команд хоч і виникали, однак не так уже часто. Розбудили глядачів на трибунах обидві команди на останній хвилині першого тайму. В ЛТК дві гольові нагоди змарнував Мануйленко, а в «Енергії» з вбивчої позиції схибив Коваль.

Другий тайм матчу обидві команди розпочали зовсім не так як перший. Темп гри впав і гольові моменти для обох команд створювати стало набагато важче. Перспективний момент зробити рахунок 3:1 на 27-ій хвилині був у Миколи Грицини. Михайло Грицина обіграв Кожемяку і скинув м’яч під удар брату. Останній потужно пробив над хрестовиною. Близьким до того, аби встановити статус-кво був Кожемяка. Утім, удар В’ячеслава Кардаш зумів нейтралізувати.

У другому таймі гравцям ЛТК вдалося перехопити ініціативу. Підопічні Романа Ковальчика стали значно частіше володіти м’ячем і вели гру «першим номером». Неозброєним оком було помітно, що гравці «Енергії» підсіли фізично і головне завдання для команди зберегти бажаний результат.

На 33-ій хвилині гри атаки ЛТК увінчалися успіхом. Героєм Луганська знову став Максим Мануйленко, який зі свого четвертого гольового моменту у матчі забив другий гол. Максим після передачі партнера потужно пробив під поперечину метрів з шести.

До завершення гри «телефоністи» здебільшого більше контролювали м’яч, однак ламати позиційну оборону «Енергії» було непросто. Натомість «енергетики», зробивши ставку на котраатки та довгі передачі, також в атаці не блистіли.  

За дві хвилини до завершення матчу Роман Ковальчик дав вказівку Савенку грати як п’ятий польовий гравець. Ця тактика, як зізнався Роман Миколайович на прес-конференції, була зумовлена тим, аби зберегти нічий результат, а не вирвати перемогу.

Фінальна сирена зафіксувала бойову нічию 2:2 і вихід «Енергії» до плей-офф чемпіонату. Швидше за все, суперником львів’ян у півфіналі плей-офф буде переможець регулярного чемпіонату «Єнакієвець» із Єнакієвого.

 «Енергія» (Львів) – ЛТК (Луганськ) – 2:2 (2:1)
«Енергія»: Кардаш, Струк, Павленко, Легчанов, Рогачов, - Мик. Грицина, Мих. Грицина, О. Бондар, Коваль
ЛТК: Ільків (Савенко,21), Вершинін, Кожемяка, Пічкуров, Милинький, - Мануйленко, Лисенко, Дзюба, Литвинов
Голи: Легчанов, 6, Павленко,11 – Мануйленко, 8,33
Попередження: Мик. Грицина, 10, - Вершинін, 24, Литвинов, 38
Арбітри: М. Чубинський (Київ), М. Бурлай (Черкаси)
Хронометрист: Я.Сторожук (Львів)
Спостерігач арбітражу: В. Фролов (Київ)

Прес-служба СК «Енергія»