Дві нічиї: підсумок зустрічей збірних України та Португалії (ВІДЕО)
06 грудня 2018
переглядiв 350

4-5 грудня збірні України та Португалії двічі зіграли внічию у товариських матчах. Перший матч завершився з рахунком 2:2, другий — 0:0.

Поєдинки відбувались у португальскому місті Ріу-Майор.

Перший матч

Поступаючись протягом зустрічі з результатом 0:2, підопічні Олександра Косенка зуміли наздогнати суперника на останніх хвилинах та завершили поєдинок проти команди Жоржа Браза з нічийним результатом.

Початок зустрічі видався не надто вдалим для нашої команди. Вже на 5-ій хвилині м'ячем у складі господарів відзначився Фернандо Кардінал. Зрештою, протягом першої половини поєдинку це взяття воріт так і залишилося єдиним.

Втім, невдало розпочали «жовто-сині» і другий тайм. Автоголом відзначився Микола Грицина. Найцікавішою та найприємнішою для українців у матчі стала остання п'ятихвилинка. На 36-ій хвилині Дмитро Сорокін відквитав один м'яч для нашої команди. За 60 секунд після цього Олександр Косенко взяв хвилинну перерву і це дало свої плоди. Українці пішли в атаку з п'ятим польовим і на 38-ій хвилині взяття воріт на свій рахунок записав Микола Микитюк, відзначившись дебютним голом у футболці національної команди.

Після цього українці продовжили грати за тією ж схемою, але вийти вперед не зуміли. За 45 секунд до завершення після тайм-ауту від Жоржа Браза суперники обмінялися ролями і у штучній більшості заключні секунди проводили португальці. Втім, рахунок на табло не змінився. Тож, 2:2 – перше протистояння між збірними завершилося нічийним результатом.

Португалія – Україна – 2:2 (1:0)

Португалія: Соуза, Коельо, Сесіліо, Пані, Бріто – Хуго, Мендонца, Нілсон, Карі (к), Кардінал, Марсіу, Фрейтас, Тьягіньо, Гальвао, Паулета

Україна: Литвиненко (к), Микитюк, Фаренюк, Корсун, Шотурма – Ципун, Радевич, Сорокін, Мик. Грицина, Малишко, Білоцерківець, Єрьомін, Педяш

Голи: Кардінал (5) – Грицина (24, АГ), Сорокін (36), Микитюк (38)

Другий матч

Друге поспіль протистояння між збірними Португалії та України завершилося нічиєю. Щоправда, цього дня забитих голів шанувальники у місті Ріу-Майор так і не побачили.

На цей поєдинок Жорж Браз на 100 % змінив стартову п'ятірку, натомість, старт нашої команди залишився таким самим, хоча позицію у воротах мав посісти саме Кирило Ципун, який зазнав невеликого ушкодження на передматчеві розминці.

Зрештою, сьогоднішній поєдинок дійсно залишився саме за кіперами обох команд, які відпрацювали якнайкраще та залишили власні ворота на замку. Тож, підсумками двоматчевого протистояння між чемпіонами Європи та нашою збірною стали два нічийних результати.

Португалія – Україна – 0:0 (0:0)

Португалія: Хуго, Мендонца, Карі (к), Кардінал, Марсіу – Соуза, Коельо, Нілсон, Сесіліо, Пані, Фрейтас, Бріто, Тьягіньо, Гальвао, Паулета

Україна: Литвиненко (к), Микитюк, Фаренюк, Корсун, Шотурма – Ципун, Радевич, Сорокін, Мик. Грицина, Малишко, Білоцерківець, Єрьомін, Педяш

Попередження: Сорокін (33)

За матеріалами прес-служби Асоціації футзалу України