Олег Легендзевич: Всі знають рівень принциповості енергетичного дербі
17 вересня 2021
переглядiв 512

Гравець «Енергії» Олег Легендзевич оцінив старт сезону для нашої команди, а також розповів про важливість дербі з «Ураганом» та власну емоційність в інтерв'ю для пресслужби Асоціації футзалу України.

Нагадуємо, що поєдинок «Енергія» - «Ураган» відбудеться вже цієї суботи, 18 вересня, о 13:00 у «Боско-Арені»: м. Львів, вул. Кривчицька Дорога, 19д. Вхід вільний. Запрошуємо вболівальників!

– Олегу, як оціниш оціниш старт команди у сезоні?

– Оцінюю його позитивно. Ми провели три матчі і не занали жодної поразки. Однак, до старту плей-оф ще потрібно зіграти чимало матчів.

– Чи можеш сказати, що непоганий попередній сезон і досить вдала гра у команди у перших турах – це плід того, що «Енергія» давно грає одним складом, зазнаючи лише певних точкових змін?

– Так, кістяк команди залишається і з кожним роком зіграність покращується. На початку сезону у нас є фундамент гри. Залишається лише вдосконалювати ті напрацювання, які дає головний тренер.

– З цього сезону команда переїхала на «Боско-Арену». Як оціниш новий спорткомплекс?

– Зал дуже сподобався, паркет також відповідає високому рівню. Тренуватися і грати на ньому – одне задоволення. Хочеться, щоб таких спорткомплексів в Україні було побільше.

– Що скажеш про матч з «Продексімом»? Зважаючи на його перебіг, одне очко – це позитивний чи негативний результат?

– Матч з «Продексімом» нагадав наш поєдинок у сезоні 2018/2019, але з точністю до навпаки. Тоді у Львові ми поступалися з рахунком 1:3, але впродовж заключних 15 секунд вдалося забити двічі. Тож, той поєдинок також завершився з рахунком 3:3. Цього разу команди обмінялися ролями. Думаю, що нічия у матчі попереднього туру є закономірною. Ми мали нагоди, щоб забити у порожні ворота за рахунку 3:1 на нашу користь, але могли пропустити з дабл-пенальті і поступитися.

– Вже у суботу на «Енергію» очікує матч з «Ураганом»? Чи можеш сказати, що після стартових турів два поспіль поєдинки з лідерами минулого сезону – це перевірка на міцність?

– «Енергетичне» дербі завжди відрізняється емоційністю і самовідданістю з боку футзалістів обидвох команд. Всі знають рівень принциповості цього протистояння. Подібні матчі є показником того, наскільки ми готові грати проти минулорічних лідерів чемпіонату. Однак, кожен новий сезон дає можливість тобі вийти на ці лідерські позиції.

– Команда демонструє кращу результативність на старті сезону, ніж рік тому і зараз разом з «ХІТом» є найбільш забивною у чемпіонаті? Змінився стиль гри чи стала кращою реалізація?

– З кожним сезоном як гра команди, так і виконавська майстерність кожного футзаліста виходять на більш якісний рівень. Завдяки цьому й вдається забивати більше. Сподіваюся, що так триватиме й надалі, і ми будемо тішити наших вболівальників як забити голами, так і перемогами.

– Наскільки додають впевненості команді вдалі дії воротарів Войтовича і Морикишки у стартових поєдинках?

– У сучасному футзалі воротарі відіграють велику роль. Коли у твоїй команді є голкіпери високого рівня, то вони тримають нас у грі, коли ми важко входимо у той чи інший матч і, відповідно, дають час щоб виправити ситуацію. Однак, не можна розрахувати лише на те, що воротар все повідбиває. Потрібно віддаватися в обороні на всі 200%.

– Багато вболівальників та фахівців відзначають твою емоційну поведінку на паркеті. Що сам скажеш з цього приводу?

– Дійсно, бувають моменти, коли поводжу себе на паркеті досить емоційно. На це мені постійно вказує головний тренер, бо таким чином я витрачаю свою енергію на непотрібні дії. Натомість, потрібно максимально концентруватися на футзалі. Однак, грати без емоцій не можна, оскільки ми не роботи. Всього має бути у міру.

Богдан Ісаєв, пресслужба Асоціації футзалу України